به گزارش خبرنگار خبرگزاري حوزه از مشهد، نشست «مهدییاوری، رسالت طلاب حوزههای علمیه»، با حضور حجتالاسلام محمدباقر حیدری کاشانی، مدیر کانون مهدوی طلیعه ظهور در مدرسه علمیه عالی نواب برگزار شد.
حجتالاسلام حیدری کاشانی در این نشست، با بیان اینکه در میان بیش از 460 آیه که توسط مفسران قرآن در موضوع مهدویت شمرده شده است، تعدادی از آن در بیان ویژگیهای یاوران امام عصر بوده و بسیاری از آن در مقام تشویق به آمادهسازی جامعه برای یاوری ایشان است، ابراز داشت: از مجموعهای از روایات برمیآید که ملاک ارزشگذاری و تعیین فضیلت پیامبران الهی وابسته به جدیت و ارادهای بوده که خداوند در روز ازل در آنها نسبت به یاری امام عصر دید.
وی با بیان روایتی از امام باقر(ع) که میفرمایند: «در روز الست، توحید، نبوت و امامت عرضه شد تا به امامت امام عصر(ع) رسید که پنج نفر گوی سبقت را در عزم یاوری ایشان ربوده و پیامبران اولوالعزم شدند» ادامه داد: اگر این نگرش باشد، تعداد آیاتالمهدی نیز بسیار بالاتر از 460 آیه خواهد بود که وظیفه طلاب در عرصه پژوهشهای قرآنی و مهدوی به دست آوردن این آیات است.
مدیر کانون مهدوی طلیعه ظهور، با بیان اینکه داستان پیامبران الهی اگر از این منظر نگاه شود در حقیقت به تکامل رساندن تدریجی بشر برای برپایی دولت کریمه مهدوی است، خاطر نشان کرد: زبان حال تمام پیامبران، امامان و خوبان عالم این حدیث امام حسین(ع) است که اگر زمان حضور امام عصر(ع) را درک کنم، لحظهلحظه عمرم را وقف خدمتگذاری به او خواهم کرد.
وی با اشاره به اینکه موضوع رجعت از مباحث مهم تشیع است، گفت: در خصوص رجعت، احادیث بسیاری وجود دارد که جمع کردن تمام این روایات کنار هم و ارائه سیمایی جامع از رجعت پیامبران و امامان معصوم(ع) و حکومتی که هر کدام باید داشته باشند، بسیار مشکل است و مثل خیلی از مباحث مهدویت هنوز به خوبی به آن پرداخته نشده است.
حجتالاسلام حیدری کاشانی با اشاره به اینکه در قرآن کریم نام 25 پیامبر الهی آمده است، تأکید کرد: ارتباط مهدوی و پیوند این پیامبران با امام عصر(ع) که بسیار پر رمز و راز بوده، از متن آیات قرآن قابل رصد است و این رسالت حوزههای علمیه است که آن را با این نگرش کلان استخراج کنند.
وی یادآور شد: برخی از علمای بزرگ در این زمینه گام برداشتهاند مثل کتاب کمال الدین و تمام النعمه که به توصیه امام عصر در خصوص شباهت پیامبران الهی با ایشان نوشته شد، یا کتاب اخلاق پیامبران که به 25 پیامبر الهی پرداخته و برای هر کدام یک صفت اخلاقی را به عنوان صفت بارز شمرده است و از آنجا میتوان پیوند اصلی را با ساحت امام عصر(ع) برقرار کرد.
همچنین در حاشیه این نشست، نمایشگاه یک روزه کتاب و نرمافزارهای مهدوی نیز با هدف آشنایی بیشتر طلاب با تفکر مهدویت و آثار مکتوب و نرمافزاری در این مدرسه برپا شد.
گفتنی است، در پایان این مراسم از برندگان مسابقه مهدویت مدرسه علمیه عالی نواب، تجلیل شد.